sábado, 26 de marzo de 2011

L'HORT ESCOLAR



Cada dilluns, en Toni (mestre responsable de l’hort) ve a cercar un alumne a cada classe d’infantil per anar a l’hort.

Les condicions climàtiques de la nostra comunitat autònoma faciliten i afavoreixen la realització d’un projecte tan satisfactori i gratificant pels alumnes com pels professors com és l’hort escolar.

L’hort és un excel·lent recurs educatiu que possibilita a l’alumnat diverses experiències en torn al seu medi natural i rural per a entendre les relacions i dependències que tenim amb ell, i posar en pràctica actituds i hàbits de cura i responsabilitat mediambiental.

L’hort escolar ens dóna l’oportunitat de treballar les hortalisses, vegetals i fruites a la vegada que inculquem als infants la importància d’una alimentació variada i saludable.

Els alumnes poden apreciar el creixement dels vegetals i participar en les distintes fases, des de la preparació de la terra i la sembra  fins a la recol·lecció del fruit.

La metodologia és participativa, investigadora i exploratòria, ja que l’hort proporciona ocasions i mitjans per a que l’alumne faci contínuament observacions i exploracions, plantegi dubtes, formuli hipòtesis i realitzi comprovacions obtenint les seves pròpies conclusions.

Si voleu saber més sobre aquest projecte tan interessant cliqueu aquí.

No hay comentarios: