jueves, 3 de marzo de 2011

LES SESSIONS DE MÚSICA

Cada dijous anem a l’aula de música, on fem una sessió de 45 min., amb na Carmen (l’especialista de música).

Des de ben petits els nens i nenes senten atracció cap a la música: per escoltar-la i sobretot per interpretar-la ells mateixos/es.

En l’etapa d'Educació Infantil ja són capaços d’escoltar amb interès curts fragments d’obres musicals. Per predisposar-los, primer a l’aula introdueix l’audició explicant un conte o una història relacionada amb la peça que han d’escoltar, que els faci estar atents i que els desperti la curiositat. També els avisa que escoltaran en total silenci, sense dir res fins que s’acabi. Després de l’audició conversen sobre què els ha suggerit, quins instruments han reconegut,... La segona vegada que la tornen a escoltar poden representar-la amb moviment i expressió corporal.

Els nens i nenes canten moltes vegades de manera espontània: aprendre cançons és per a ells/es una activitat vivencial i lúdica. Quan ensenyem cançons estem treballant també l’àrea de llenguatge verbal: han d’entendre la cançó, quin és el seu argument, coneixen el vocabulari nou, la memoritzen, ... Aprenen no només cançons noves sinó també a cantar bé: a cantar sense cridar, a reproduir una melodia, a escoltar als altres, perquè a l’aula quasi sempre cantem en coral i hem d’anar tots al mateix ritme,... A través d’un equip de música escolten enregistrades les cançons que aprendran, fent atenció a les veus de diferents cantants i als acompanyaments instrumentals.

Fan petits concerts, experimentant amb els instruments musicals que tenim a l’escola. A vegades fan concerts utilitzant altres instruments, com son les joguines de la classe (un plat i una cullera, dos gots,...). També els agrada ballar danses senzilles. Aprenen quines són les qualitats del so, que una partitura és el llenguatge musical escrit, ... i sempre que sigui possible els portem a veure espectacles musicals.

2 comentarios:

Unknown dijo...

Es una pasada poder gaudir d´aquestes imatges dels nostres fills dins l´escola i poder compartir amb ells i vosaltres tot el que feis. Molt bona idea la de crear un blog. (mama Paula)

Unknown dijo...

Hola, somos los padres de Daliana, nos ha gustado mucho poder mirar cómo trabajan nuestros hijos en clase. Felicitaciones por este trabajo..., se nota que nuestros hijos están en buenas manos...