viernes, 4 de marzo de 2011

EL NOSTRE LLIBRE VIATGER

És una activitat que es realitza durant tot el curs a les classes de 4 anys.

El llibre viatger és un bloc de dibuix que a principi de curs està en blanc i que poc a poc es va omplint amb les històries dels alumnes.

Durant aquest curs el fil conductor del llibre ha estat "LA NOSTRA HISTÒRIA PERSONAL" ja que volíem que tingués relació amb el monogràfic del centre: “VIURE I APRECIAR”.

Cada dimecres un boix/a de la classe s’emporta el llibre a la seva casa i durant cinc dies pot treballar en ell. En aquest llibre poden:
- Aferrar fotos de: mamà embarassada, alguna ecografia, la família, quan eren bebès, quan tenien 1 anys, 2 anys, 3 anys, etc.
- Contar-nos dades del tipus: perquè us varen posar el vostre nom, quan vareu pesar i medir, què us agrada menjar, quines joguines preferiu, les coses que us agrada fer…
- A més a més podeu fer dibuixos, aferrar ferratines, escriure coses, etc.

Dilluns han de tornar el llibre viatger a l’escola i durant l’assemblea el protagonista del llibre ens explica la feina que ha fet. Al finalitzar l’explicació és aplaudit pels companys (per agrair-li la seva feina) i després tots els companys fan un dibuix del protagonista i escriuen el seu nom.




Amb aquesta activitat volem:
- Potenciar la relació família – escola.
- Que els boixos/es siguin protagonistes compartint coses de la seva vida amb els companys.
- Que els nens s’interessin, escoltin i respectin les vivències dels altres.
- Fomentar l’expressió oral, ajudant als boixos/es a verbalitzar la feina feta sobre la seva història personal.
- Fomentar el desenvolupament de valors (apreciar, valorar, respectar, etc.) cap als altres.

Aquest llibre quedarà a l’aula i durant el curs que ve, cada cap de setmana un nen/a s’emportarà el llibre a la seva casa, per poder veure el resultat final.

Des d’aquí vull agrair a les famílies la feina que esteu fent a casa. Cada història és meravellosa i ens permet conèixer un poquet millor als nostres companys.

Aquí teniu una mostra:


1 comentario:

Carolina, mamá de Alexandre. dijo...

Catiana,hemos colaborado todos! Ha sido un trabajo en familia... Colaborar de esta y cualquier manera nos reconforta.