sábado, 5 de marzo de 2011

EL RACÓ DELS MISSATGES

Durant el segon trimestre hem introduït a la classe  un racó nou: EL RACÓ DELS MISSATGES.

La idea d’aquest racó va sorgir perquè cada dia els alumnes feien feinetes, a casa o a classe, per  regalar als companys.

Un dia els vaig proposar muntar aquest racó nou i, entre tots, el varem crear:
·       Primer varem decidir el material que necessitàvem per escriure (papers, retoladors, llapis, colors,....)
·       També varem decidir  on guardar els nostres escrits. Varem decidir que els posaríem dins uns sobres i que n’hi hauria un per cada nen/a de la classe. Així, varem fer  un plafó amb tots els sobres.
·       Entre tots, també varem decidir les pautes per fer els missatges: posar el nom de la persona que l’escriu i de la que el rebrà, intentar explicar el missatge amb alguna paraula, o amb dibuixos, imatges (retalls de revista, adhesius,...) ...
·       I finalment, varem decidir quan podríem recollir  els  missatges rebuts (una vegada al dia).

El racó està funcionant molt bé. Cada matí quan arriben de casa el primer que fan és anar al racó a deixar “les cartes” que han fet a casa per als seus companys i/o a mirar si han rebut algun missatge.  Durant el matí també tenim temps d’escriure algun missatge i deixar-lo al racó.

La veritat és que des de que arribem estan desitjant que arribi el moment d’obrir els sobres per veure si algú els ha deixat un missatge. Aquest és un moment màgic que ningú és vol perdre.


No hay comentarios: