Cada dijous tenim una sessió de treball amb els ordinadors, a l'aula d'informàtica, amb na Miriam (mestra de suport). La classe es desdobla en dos grups i cada grup fa 45 min. de treball amb els ordinadors.
L'ús de l'ordinador reforça, complementa o amplia els temes treballats en les diferents àrees. Resulta una eina molt atractiva per als nens/es.
Els boixos/es aprenen amb molta facilitat a fer-lo funcionar: primer agafen traça movent el ratolí (aprenent a coordinar la vista amb la mà) i capten com moure´s dins d'un programa concret. Tarden poc temps a saber com posar tot sols en funcionament l'ordinador i trobar allò que busquen. Per facilitar l'autonomia dels nens/es resulta molt útil organitzar bé la finestra de l'escriptori de manera que allà puguin clicar sobre les icones que els permetran accedir a l'inici d'un programa (Word, Paint,...), a una activitat concreta (paquets d'activitats multimèdia del programa Clic,...), o a algunes de les pàgines d'Internet que hem escollit.
En aquestes edats els nens/es no saben distingir si estan jugant o treballant amb l'ordinador. Juguin o treballin, el que sí és cert és que aprenen i a les escoles disposem cada vegada de més programes i aplicacions pedagògiques d'alta qualitat per oferir-los.
Els nens i nenes comencen a familiaritzar-se amb el teclat i poden iniciar-se a escriure algunes paraules: el seu nom, el nom del pare, la mare i familiars, dels companys/es de la classe,... Per ajudar-los podem deixar al costat de l'ordinador una capsa de consulta amb targetes de les paraules que escriuen amb més freqüència. Descobreixen que amb l'ordinador poden escriure lletres amb diferents fonts, mides i colors i els agrada observar com surt per la impressora el treball que han fet.
Dibuixar i pintar amb un programa creador d'imatges permet als nens/es tenir una altra eina per experimentar amb les línies, formes, colors i textures. La seva manipulació és fàcil i els resultats són sempre diferents i sorprenents.
A través d'Internet tenim a l'aula una finestra oberta al món i al coneixement:
-Busquem informació i imatges dels temes que treballem a l'àrea de Descoberta de l'Entorn (animals, medi ambient, vida i costums d'altres països,...).
-Entrem als museus i coneixem obres d'art.
-Llegim diferents tipus de textos com contes, poemes, receptes de cuina,...
- Utilitcem pàgines web creades per a Educació Infantil que ens permeten treballar els continguts que hem après a classe, etc.
A l'etapa d'Educació Infantil no poden encara trobar tot sols informació sobre un tema a través d'Internet. Però una vegada els dónes a conèixer una pàgina i els ha agradat, més endavant et demanen de tornar-hi a entrar.
No hay comentarios:
Publicar un comentario